Siirry suoraan sisältöön


Jokaisella yrityksellä on tunnistettavissa selkeä polku, mitä pitkin yritys kulkee ja kehittyy. Siitä on helppo erottaa yritystoiminnan kulloinenkin vaihe.

Jokaisen yrityksen jokainen vaihe on liiketoiminnan kannalta erilainen ja tarvitsee tilannekohtaista lähestymistä. Kun kulloinenkin vaihe on tunnistettu, pystytään yrityksen elinkaarta hallitsemaan ja toimintaa kehittämään jatkuvan uudistumisen -periaatteella.

Mikä sinun yrityksesi vaihe on?

Yritykset voidaan jakaa viiteen eri tilanteessa olevaan:

  • Alkava
  • Kasvu
  • Vakiintunut
  • Uudistuva
  • Omistajan vaihdos

Tunnistatko oman yrityksesi vaiheen?

Avantium Yrityspalvelut palvelee verkossa sekä puhelimitse. Ensimmäinen etäneuvonta on maksuton ja sen kesto on 30 minuuttia. Jatkoneuvonta toteutetaan asiantuntijaverkostomme voimin ja se määritellään sekä vahvistetaan aina erikseen ennen palvelun aloitusta.

Ensimmäisen etäneuvonnan aikana tarkennetaan asiakkaan tarve sekä katsotaan siihen ratkaisu. Sen avulla pyritään saamaan asiakkaalle apua nopeasti ja laajemmissa tarpeissa löytämään oikea asiantuntija avuksi. Näin saamme asiakkaalle täsmäapua täsmätarpeeseen.

Valitse yritystoimintasi vaihe ja soita tai varaa etäneuvonta

Alkava yrittäjä tai Startup

Yritystoiminta alkaa yleensä liikeidean ja toiminta-ajatuksen kirkastamisella. Sen jälkeen paneudutaan liiketoimintasuunnitelmaan ja lähdetään hahmottelemaan liikeidean toimivuutta, ansaintalogiikkaa, markkinoita, rahoitustarvetta sekä liiketoiminnan kasvumahdollisuuksia. Vasta tämän jälkeen nähdään onko hyvällä idealla siipiä ja miten niiden alle saadaa tuulta.

Kasvuyritys

Kasvuyritys tarvitsee monesti tukea johtoryhmä- ja hallitustyöskentelyyn. Hyvään vauhtiin tarvitaan toimiva startegia ja sen käytäntöön viemiseen järjestelmällistä toimintatapaa, johtamista ja talouden hallintaa. Tällöin asiantuntijaverkostosta löytyy oikeat pelikumppanit varmistamaan hallittua kasvua.

Vakiintunut liiketoiminta

Pitkään toimineet yritykset ovat usein myös vakiinnuttaneet toimintansa. Tilikaudet ja vuodet kulkevat samoilla rutineeilla ja kassavirta tulee tutuilta asiakkailta. Monesti myös kasvu on maltillista ja tavoitteena onkin varmistaa yrityksen toiminnan jatkuvuus ja työpaikat. Tällöin kannattavuus ja positiivinen tulos ovat tärkeitä mittareita. Niiden kanssa pärjää, mutta toisinaan kannattavuus saattaa heilahdella ja silloin ovat hyvät neuvot tarpeen.

Uudistusvaihe

Liiketoiminnan uudistaminen tulee usein eteen, kun toimintaympäristössä, kuten markkina-alueella tai kilpailutekijöissä, tapahtuu merkittäviä muutoksia. Myös pitkän liiketoiminnan tuomat rutiinit ovat saattaneet ohjata yritystä huomaamatta ”väärille urille”. Tällöin on hyvä lähteä kirkastamaan strategisia tavoitteita ja uudistamistarpeita.

Omistajanvaihdos

Yrityksen myynti on sen yhden ajanjakson loppu ja uuden alku. Yleensä myyjän ja ostajan näkemykset hinnasta yhtenevät vasta neuvottelujen aikana, kun molemmille syntyy yhteinen näkemys kaupan kohteesta, mistä hinta muodostuu ja kohteen arvosta. Muutosprosessi tarvitsee usein asiantuntijaa kumppaniksi auttamaan niin myyjää kuin ostajaa omistajanvaihdoksessa.

Yritysten elinkaaripalvelut

Korona-aika toi suomalaisille pk-yrityksille digiloikan. Videoneuvottelut ovat yleistyneet ja nyt se on arkea suurelle osalle yrittäjiä ja yrityspäättäjiä.

Avantium Yrityspalvelut on luotu tukemaan yritysten liiketoiminnan elinkaarta alkavasta startupista kasvuyrityksiin sekä vakiintuneista ja uudistuvista yrityksistä aina myyntiä tai ostoa suunnittelevien avuksi. Kaikille tarjoamme täsmäapua täsmätarpeeseen, helposti etänä koko Suomessa.

HELPOSTI

Älypuhelimet ja liikuvat tietokoneet ovat arkea isoimmalle osalle pk-yrityksien päättäjiä. Siksi uskalsimme keskittää palvelumme verkon yli ja puhelinneuvontana.

NOPEASTI

Ota yhteyttä siellä missä olet. Videoneuvottelu on nopea tapa saada täsmäapua täsmätarpeeseen. Puhelimitse saat vastauksen vielä nopeammin.

LAADUKKAASTI

Asiantuntijaverkostomme tuottaa palvelua liiketoiminnan eri osa-alueille kattavasti. Saat aina täsmäapua täsmätarpeeseen.

Heräsikö kysymyksiä?

Avantium Yrityspalvelut palvelee kaikkia suomalaisia pk-yrityksiä. Helpoin tapa saada tieto siitä voimmeko olla avuksi, on ottaa meihin yhteyttä. Se on maksutonta ja tuottaa aina hyötyä.

Avantium Yrityspalvelut